NIBE F1253-4 PC

NIBE is een vooraanstaande leider op het vlak van inverter-technologie wat zorgt voor efficiënte, energiezuinige cv-verwarming met optimaal comfort. Het topmerk kan terugvallen op 40 jaar ervaring met water/water warmtepompen en biedt het ruimste productassortiment aan op vlak van prijs-kwaliteit.

  • Perfecte aanpassing aan comfortwensen
  • Toppresterend
  • Gebruiksvriendelijk

Voordelen

Fluisterstil

Deze modulerende warmtepomp is extreem stil, wat mede mogelijk wordt gemaakt door het beperkte gebruik van de compressor, wat haar erg interessant maakt voor grotere projecten.

Energiezuinig

Bij het verwarmen maar vooral bij het passief koelen, waarbij de compressor uitstaat, wordt het hoge rendement van de NIBE F1253-4 PC duidelijk.

Gebruiksvriendelijk

De makkelijk te gebruiken display en de bijhorende NIBE Uplink app zorgen voor een erg makkelijke toepassing en monitoring van het systeem.

Productinformatie

Met de NIBE F1253-4 haal je een intelligente modulerende water/water warmtepomp met ingebouwde boiler in huis die bovendien ook is voorzien van een geïntegreerd koelingsysteem. Dankzij de inverter-technologie die schuilt achter de compressor heeft deze een modulatiebereik van 1,5 tot 4 kW, wat haar erg geschikt maakt voor verschillende brontypen.

Door het ingebouwde passieve koelingssysteem NIBE F1253-4 PC op energiezuinige wijze de ruimtes van koeling voorzien. Aangezien de compressor hiervoor niet moet worden ingeschakeld, wordt er slechts beperkt energie gebruikt en kan men profiteren van een zeer hoog rendement. De ruime, geïntegreerde boiler uit roestvrij staal en het beschikbare compressievermogen waarborgen dat je steeds kan beschikken over een comfortabele hoeveelheid warm water.

De warmtepomp is gemakkelijk te installeren in zowel projecten met appartementen als grondgebonden woningen, wat haar extra populair maakt bij professionele installateurs. Ook al omdat ze standaard voorzien is van een ingebouwde energiemeter die op ieder moment de geleverde hoeveelheid warmte kan aangeven. In combinatie met de NIBE Uplink software en de bijbehorende app zijn de mogelijkheden om alles makkelijk te monitoren bijna eindeloos.

Technische informatie

Productlabel-klasse CV (35°C / 55°C, gemiddeld klimaat)
Productlabel-klasse TW / capaciteitsprofiel warmtapwater A / XL
Verwarmingsvermogensrange (min / max) (bij 0/35°C) 1,5 - 4 kW
SCOP gemiddeld klimaat, 35°C / 55°C 5,2 / 4,0
COP bij 10/55°C volgens EN14511 nominaal, 50 Hz 6,49
Geschikt voor type bron Gesloten bodemlus (met brine), vergrote bodemlus (met water of brine), open bodembron, aquathermie (met water), heipalen met warmtewisselaar, riothermie, omgevingsbuffers/warmtebuffers, PVT (op het dak) of een combinatie van verschillende bronnen.
Load balancing / Smart Price Adaptation / Smart Grid Ready functie Ja / ja / ja
Geluidsdruk (Lpa) volgens EN11203 bij 0/35°C op 1m 21 - 28 dB(A)
Elektrische voeding 3 x 400V (400V 3N ~ 50 Hz)
Hoogte / breedte / diepte 1.800 / 600 / 620 mm
Inhoud geïntegreerde boiler 180 l
Instelmogelijkheid elektrische bijverwarming t.b.v. periodieke verhoging en eventueel aanvullend cv-vermogen 0,5 - 6,5 kW in stappen van 0,5 kW
Max cv-aanvoertemperatuur 65°C